رفتن به محتوای اصلی

مزایای CSS و انواع سی اس اس

تاریخچه CSS

CSS چیست؟ انواع سی اس اس 

بیشتر برنامه نویس ها ممکن است با کلمه CSS آشنایی داشته باشند، از آنجایی که هرکدام از زبان‌های برنامه‌نویسی مناسب یک کار مخصوص است css هم کاربردهای ویژه‌ای دارد. همینطور که اطلاع دارید، صفحه هایی که با کمک از زبان HTML ایجاد می‌شوند، به تنهایی زیبایی خاصی نمی تواند داشته باشد. اما زمانی که با استفاده از زبان‌های دیگر و دستورالعمل‌های متنوعف فرمت صفحه تغییر کند، ظاهر آن نیز کاملا مطابق میل کابران می شود. از زبان‌هایی که به این منظور مورداستفاده قرار می‌‌گیرد، CSS می‌باشد. با دیزاین مای سایت همراه باشید تا بیشتر با این که زبان کدنویسی css چیست و کاربردهای آن آشنا خواهید شد.

CSS چیست؟

ممکن است اولین سوالی که برایتان پیش آمده باشد اسم آن باشد. CSS مخفف کلمه Cascading Style Sheet است و بیشتر با هدف طراحی ظاهر صفحه های وب مورداستفاده قرار می‌گیرد. معمولا صفحه هایی که با کمک HTML یا XHTML برنامه‌نویسی می‌شوند، با این زبان بیشتر سازگارند.با مفهوم ساده تر، در این صفحه ها می‌توانید استایل کلی سایت، مثل: فونت، پس‌زمینه، رنگ و… را طراحی کنید و تغیر دهید.

کاربرد زبان برنامه‌نویسی CSS


دلیل اصلی به وجود آوردن زبان CSS این بود که اطلاعات محتوایی سایت‌ها، از اطلاعات ظاهری آن، مانند: صفحه‌بندی، رنگ، سایز، نوع فونت را به بخش های مختلفی تقسیم بندی کند. مزایایی که جداسازی اطلاعات برای سایت‌ها می تواند داشته باشد، مواردی مانند افزایش سرعت در دسترسی به سایت، قابلیت طراحی تعدادی صفحه با فرمت یکسان، سریع‌تر شدن دسترسی به سایت و پیش گیری از انجام کارهای تکراری در طراحی است.
ارائه ای از مهم‌ترین کاربردهای CSS
تعیین فاصله عناصر از یکدیگر
طراحی رسپانسیو صفحه ها
مشخص کردن نوع چیدمان نوشته‌ها
عوض کردن نوع نوشتار
مشخص کردن عرض و ارتفاع
انتخاب بک گراند به دلخواه
انتخاب محل قرار گرفتن عناصر

مطلب پر بازدید امروز :  گام های ارزیابی سئو و بهینه سازی سایت

مزایای زبان سی اس اس CSS چیست؟

طراحی فرانت اند به مرحله‌ای از پروژه طراحی سایت می‌گویند که که بر روی گرافیک و شکل ظاهری کار می‌کند و ارتباطی با عملکرد سایت ندارد. CSS یکی از زبان‌هایی است که بدین منظور مورداستفاده قرار می‌گیرد. ازجمله مزایای این زبان که تاکنون توانسته رضایت بسیاری از برنامه‌نویسان و طراحان سایت را به خود جلب کند، به شرح زیر است:

محدودیت‌های زبان CSS در کنار همه مزایایی که css برای کاربران خود دارد، محدودیت هایی نیز وجود دارد که شناخت آن‌ها به تصمیم‌گیری شما کمک خواهد کرد. به زبان ساده تر، زمانی که این موارد را بشناسید، موقع انجام پروژه‌ها می توانید بهترین تصمیم‌ها را برای اجرایی کردن ایده‌های خود بگیرید.

ممکن نبودن انتخاب گزینه‌های والد شما نمی‌توانید در این زبان، گزینه‌های بالاتر یا والد عنصر خاصی را انتخاب کنید. البته وجود Selectorهای پیشرفته‌تر، مانند Xpath، قابلیت‌های ویژه‌تری را ایجاد کرده‌اند. دلیل اصلی که در CSS نمی‌توان گزینه‌های والد را انتخاب کرد، افزایش کارآیی در نمایش صفحه های مرورگرها است.

ضعف های CSS

ضعف در کنترل صفحه‌بندی‌های قابل انعطاف در نسخه CSS3 امکانات زیادی برای تنظیم فونت‌ها، حاشیه‌ها، صفحه‌بندی هست. اما باز هم با این وجود، محدودیت‌هایی برای طراحی صفحه های برای این زبان بیان شده است. به عنوان مثال، در تنظیم بلوک‌ها، سایز فرم‌ها و جایگذاری آن‌ها ممکن است دچار مشکل شوید. مشکل بودن ساخت ستون‌ها با اینکه در CSS3 امکانات زیادی برای صفحه‌بندی با ستون‌های متعدد و پیچیده وجود دارد، گاهی اوقات در نمایش ستون‌ها در مرورگرهای مختلف و یا سایزهای گوناگون مانیتور، مشکلاتی ایجاد می‌شود.

مطلب پر بازدید امروز :  3 استراتژی جدید سئو برای محصولات
سی اس اس چیست؟

محدودیت‌های دیگر این زبان می‌توان وجود نداشتن توضیحات لازم درمورد CSS محدودیت در کنترل فرم‌های عمودی

انواع CSS کدامند؟ از زمان ایجاد زبان برنامه‌نویسی CSS تا به حال، ۵ نسخه منتشر شده است که در ادامه آن‌ها و ویژگی‌هایشان را معرفی می کنیم.

CSS1

اولین نسخه در دسامبر سال ۱۹۹۶ در دسترس همه قرار گرفت. البته امروزه WC3 استفاده از این نسخه را پیشنهاد نمی دهد. این نسخه، امکان پشتیبانی از قابلیت‌های زیر را می تواند داشته باشد

هم رتبه کردن همه نوشته‌ها، تصاویر و جداول سایت

تنظیم مشخصه‌های فونت مانند Emphasis و Fontface

امکان اضافه کردن کادر، لایه‌بندی و حاشیه به صفحه ها

امکان تغییر رنگ متن ها و تغییر بک گراند ها

قابلیت تنظیم فاصله بین کلمات، حروف و سطرها

دسته‌بندی و نشانه‌گذاری امکانات سایت

CSS 2

دومین نسخه این زبان پرطرفدار، در می سال ۱۹۹۸ در دسترس همگانی قرار گرفت. قابلیت‌های زیادی به این نسخه اضافه شد که در زمان خودش بسیار فوق‌العاده بود. اما امروزه باتوجه به انتشار نسخه به‌روزتر و پیشرفته‌تر، کمتر کسی از نسخه ۲ استفاده می‌کند.

از ویژگی‌های قابل توجهCSS۲ قابلیت راست‌ چین کردن متن‌ها امکان ارائه مفهوم انواع فایل‌های چندرسانه‌ای قابلیت تنظیم جایگاه اجسام به طور ثابت یا متغیر و یا وابسته به اجسام دیگری امکان پشتیبانی از طراحی Aural پشتیبانی از قابلیت z-index قابلیت سایه دادن به نوشته‌ها

CSS 2,1 برای اینکه نسخه دوم هنوز یک سری مشکلات را داشت، طراحان زبان سی اس اس تصمیم گرفتند که یک نسخه مکمل و جدیدتر از آن را در اختیار برنامه‌نویسان قرار دهند. با اینکه امروزه نسخه‌های جدیدتری از این زبان ایجاد شده، اما هنوز هم CSS 2,1 موردتایید WC3 است و هنوزم مورد استفاده بعضی از برنامه نویسان است.

مطلب پر بازدید امروز :  طراحی سایت کلینیک دندانپزشکی
CSS 3

CSS 3 بر عکس ورژن های قبلی که همه ی قابلیت‌ها در یک نرم‌افزار معرفی می‌شد، این نسخه ساختار ماژولار دارد. هرکدام از ماژول‌های تعریف شده در این نسخه، درواقع ویژگی‌های چشمگیری را به نرم‌افزار اضافه می‌کنند. CSS3 اولین بار در ژوئن سال ۱۹۹۹ ارائه شد. البته در نوامبر ۲۰۱۱ بیش از ۵۰ نوع ماژول دیگر به این نسخه اضافه شد که امکانات بی‌نظیری را به کاربران ارائه می‌داد. برای مثال، مواردی مانند امکان اضافه کردن فرم‌های چندستونی، افزودن عکی های خاص به عنوان بک گراند و حساب اطلاعات رسانه‌ای، جزو قابلیت های این ماژول‌ها است.

CSS 4 نسخه چهارم CSSدر سپتامبر ۲۰۰۹ طراحی شد. ولی هنوز هیچ‌کدام از مرورگرهای شناخته شده از این نسخه پشیبانی نمی‌کنند. اما با پیش‌بینی کارشناسان، در آینده‌ای نزدیک یکی از ابزارهای طراحی CSS4 برای استفاده خواهد بود.

اینکه CSS چیست و چه کاربرد هایی را دارد در این مطلب به شما ارائه کردیم. CSS یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی که امروزه مورداستفاده بسیاری از متخصصین این حوزه قرار می‌گیرد. با این زبان، برای طراحی فرانت‌اند و تغییر ظاهر سایت‌ها استفاده می‌شود. شرکت دیزاین مای سایت نیز برای مشتریان خود از آخرین نسخه یعنی CSS5 استفاده میکند

۴.۲/۵ - (۵ امتیاز)

پاسخ دهید

تماس با شرکت